Rövidesen befejeződik az új hulladékkezelő központ építése. A projekt keretében korszerűsítették a térségi hulladékkezelési közszolgáltatást, a hatvanit pedig új alapokra helyezte az önkormányzat. Az erről tartott sajtótájékoztatón Horváth Richárd polgármester elmondta, hogy a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést 19 településen vezették be. Kiemelte: a két külön gyűjtőedénybe elhelyezett hulladékot gondosan szétválogatják a szakemberek. – Mind a két hulladékot beszállítják az új hulladékkezelő telepre, ahol szétválogatják azokat különböző frakciókra. Itt nem csak arról van szó, hogy a műanyagot a papírtól különítik el, hanem például a műanyagokat is külön csoportra szedik szét, minőség szerint is. Ezután az az anyag, amit nem tudnak felhasználni, a hulladéklerakóba kerül – tájékoztatott Horváth Richárd polgármester.

A projekt részeként új térségi hulladékkezelő központot építettek ki Hatvan külterületén, valamint a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtéshez szükséges modern gyűjtőkocsikat és szemeteseket, továbbá a házi komposztáláshoz szükséges edényeket is beszerezték.

A pályázat keretében hulladékudvarokat építettek Kál és Jászfényszaru településeken is, ahol az otthon nem gyűjthető szelektív hulladékot lehet lerakni.