Ismét megtelt a Nagy Endre Rendezvényterem a nemzetközi nőnapon. Az estét jó hangulat és folyamatos nevetés jellemezte. A városban már hagyomány, hogy közösen ünneplik a hölgyeket március 8-án, és ez idén sem maradhatott el. A nők most is örömmel érkeztek a rendezvényre. – Szerintem nagyon jó ez az esemény, hogy itt összegyűlhetnek az idősebbek és fiatalabbak, mert egyrészt találkozunk azokkal akikkel ritkábban szoktuk látni egymást, másrészt pedig jó érzés, hogy a város így megünnepel bennünket – hangsúlyozta Horváth Anikó.

Az eseményt Horváth Richárd polgármester, valamint Lestyán Balázs alpolgármester humorral fűszerezett beszéddel nyitotta meg. Az alpolgármester azt mondta: a férfiak végső soron mindig mindent a nőkért tesznek, igyekeznek őket biztonságban tudni, és szeretnék őket boldoggá tenni. Ezért a nemzetközi nőnapon minden róluk szól, ilyenkor a hölgyek mindennapos fáradozásait igyekszik megköszönni a városvezetés is. Horváth Richárd polgármester ezután a nők családban betöltött fontos szerepét hangsúlyozta hozzátéve, hogy ők azok, akik szebbé teszik a mindennapokat. 

Az ember az élete folyamán annyi mindent próbál tenni, de mindig egy nő, a család áll a középpontban. Mindig próbáljuk úgy alakítani a dolgokat, hogy az az egység, amit a nő és a férfi alkot, az egy boldog egység legyen, a hölgyek szerepe azonban kétségkívül pótolhatatlan a mindennapokban, a családok összetartásában! Kívánok a hölgyeknek jó egészséget, boldog családi életet, és kívánom, hogy a városi nőnapon érezzék jól magukat!” – hangsúlyozta a polgármester.

A beszédeket követően Beliczai Balázs szórakoztatta a közönséget. A humorista műsorában a házasságról, a párkapcsolatokról, valamint a gyereknevelésről mesélt vicces történeteket, a hangutánzás mellett pedig énekelt is, ismert dalok poénos változatát adta elő. Őt követte Gájer Bálint énekes, aki romantikus swing dalokkal, valamint latinos lüktetésű szerzeményekkel kápráztatta el a nőket.

A jó hangulatú esemény végén, a hagyományokhoz hűen minden nőt egy szál virággal ajándékozott meg a városvezetés. A nőnapi programmal pedig mindezeken túl hivatalosan is kezdetét vette a Tavaszi Fesztivál.

Fotó: Albert Péter