Az elmúlt héten vörös riasztás volt érvényben az extrém hideg időjárás miatt. Ezekben a napokban Hatvanban a közterület-felügyelők és a polgárőrök is éjjel-nappal fokozottan járőröztek az utcákon. Kiemelt figyelmet fordítottak az utcán rekedt állampolgárokra.

Kovács János, a Rendészeti Osztály vezetője elmondta, hogy jelenleg nem tudnak olyan személyről, aki tartósan az utcán élne, hidegebb napokban valamennyi fedélnélküli a hatvani hajléktalanszállón tölti az éjszakát. – A lakosokat is értesítettük, hogy ha hajléktalant vagy idős embert látnak, elhagyatva a padon vagy a földön ülni, akkor ezt jelezzék a számunkra vagy a rendőrség felé. A télnek még nincs vége, így mi továbbra is fokozottan figyeljük a város területeit, annak érdekében, hogy mindenki biztonságos helyen töltse az éjszakát – részletezte Kovács János, a Rendészeti Osztály vezetője.

Papp Adrienn, a Hajléktalanok Nappali Melegedőjének vezetője kifejtette: telt ház van náluk, azonban mindenkinek segítséget nyújtanak, aki rászorul. – A melegedőnkben lehetőség van tisztálkodásra, mosásra, ruhapótlásra és étkezésre. Segítséget nyújtunk a hivatalos ügyek intézésében is, illetve támogatjuk az ide érkezőket a munkaszerzés folyamán. Éjjeli menedékhelyünkön pedig biztosítjuk, hogy melegben pihenjenek és biztonságban – részletezte Papp Adrienn, a Hajléktalanok Nappali Melegedőjének vezetője.

Hozzátette, hogy hidegebb, fagyos időben éjszakánként több mint 30 ember veszi igénybe a szállót, illetve jelenleg van női ellátottjuk is. A menedékhelyre érkezőknek minden esetben segítséget nyújtanak, illetve mentálisan is támogatják az oda érkezőket.