Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az iskolakezdés zavartalansága érdekében az alsó tagozatos gyermekeket április hátralévő részében a helyközi közlekedésben mentesíti a jegy- és bérletváltási kötelezettség alól, azaz az Innovációs és Technológiai Minisztérium döntése alapján az alsó tagozatos gyermekek az áprilisi hónap fennmaradó részében diákigazolványuk felmutatásával, jegy vagy bérlet megváltása nélkül utazhatnak a helyközi vasúti és autóbuszjáratokon. Ezzel egyidejűleg a korábban megvásárolt, április havi vagy április második felére érvényes félhavi, vagy legkorábban 2021. április 19-i kezdő érvényességi dátumú 30 napos helyközi tanulóbérletek kezelési költség felszámítása nélkül visszaváltásra kerülnek, amennyiben a visszaváltást legkésőbb 2021. április 26-ig kérik.

Fentiekre hivatkozással a VOLÁNBUSZ Zrt. által helyi közlekedéssel ellátott településeken, a helyi közlekedésre vonatkozóan is azonos feltételekkel alkalmazni javasolja az alsó tagozatos gyermekek díjmentes utazási lehetőségét, illetve a kezelési költség felszámítása nélkül történő bérletvisszaváltási lehetőséget, ami azt jelenti, hogy Hatvanban:

–  a helyi autóbuszjáratokon az alsó tagozatos gyermekek részére az áprilisi hónap fennmaradó részében diákigazolványuk felmutatásával, jegy vagy bérlet megváltása nélkül biztosítják az utazási lehetőséget,

–  2021. április 26-ig az április havi vagy április második felére érvényes félhavi, vagy legkorábban 2021. április 19-i kezdő érvényességi dátumú 30 napos helyi tanulóbérleteket kezelési költség felszámítása nélkül visszaváltják.

Kezdőkép, illusztráció: archív