A jégpálya megnyitásával indul a Téli rendezvénysorozat, amely két hónapon át számtalan programmal tölti meg az évszakot. A jégpálya építése már javában zajlik a Kossuth téren, új elrendezéssel várják jövő héttől a korcsolyázókat. Az ünnepélyes megnyitót november 28-án, szombaton tartják, ahol egy látványos jégrevüt mutat be az Art on Blades csapat és fellép az Irigy Hónaljmirigy. Ebben az évben is lesz 0. nap, ahol az önkormányzat Fidesz frakciójának támogatásával ingyen korcsolyázhatnak a hátrányos helyzetű hatvani oktatási, nevelési intézményekbe járó gyermekek.

Újdonság, hogy családbarátabb árakat szabtak idén a belépőknek, így még több sportolni vágyó számára válik elérhetővé a jeges szórakozás – részletezte Horváth Richárd polgármester.

Az adventi várakozást színesíti a betlehem, ahonnan nem hiányozhatnak a jászol mellől az állatok – Tündi csacsi, Zsuzsi kecske és a bárányok – sem. Külön ajándékkal is készül az önkormányzat: egy hatvani jelképekkel díszített retro körhinta várja a kicsiket a főtéren, amit a gyerekek ingyen használhatnak. December 4-től ismét megnyit a Karácsonyi vásár, amire kézművestermékekkel és különböző ajándéktárgyakkal készülnek az árusok. Ezen a napon a Mikulás is a városba érkezik, hogy megjutalmazza azokat a gyermekeket, akik jól viselkedtek ebben az évben.

Emellett ünnepi műsorral kedveskednek a hatvani oktatási és nevelési intézmények növendékei. Hétvégente sztárfellépők szórakoztatják a közönséget, itt lesz többek között:

Wolf Kati, az Abba Sisters, a Children of Distance és a Hatvani Fiúk.

A hagyományokhoz híven, az adventi vasárnapokon közösen gyújtják meg az adventi koszorú gyertyáit, amelyet a város három templomában és a Grassalkovich-kastély dísztermében tartott ünnepi program tesz még hangulatosabbá. A Téli rendezvénysorozat keretében megtartják a Karácsonyi Labdarúgó Kupát és az Újévi Hangversenyt a Hatvani Szimfonikus Zenekar közreműködésével.

Valló Ede, a Grassalkovich Művelődési Ház igazgatója kitért arra, hogy a korábbi években csak január elejéig tartott a rendezvénysorozat, idén viszont a hónap végén zárul le, így még több programmal készülnek a kulturális intézmények. A részletes programot bemutató füzet már elkészült, azokat az önkormányzat minden hatvani postaládába eljuttatja.