Az egykori cukorgyár területén a hamarosan már épülő sportcsarnok mellett egy jégcsarnok is helyet kaphat. A beruházás előkészítésére megkapta az engedélyt Hatvan.

– Egy újabb fontos fejlesztés indulhat el a városban, eredményesen pályáztunk. A jégpálya sok örömet okoz a fiataloknak, bízom benne, hogy a jégcsarnokot is hasonlóan nagy kedvvel használják majd a hatvani és a térségi iskolák diákjai is. Természetesen nem csak a fiatalok előtt áll majd nyitva a létesítmény, az év nagy részében lehetőség lesz korcsolyázni vagy akár jégkorongozni Hatvanban –mondta el Horváth Richárd polgármester.

Az elmúlt időszakban a helyi jégkorongsport dinamikusan elkezdett fejlődni, az új jégcsarnokban a Hatvani Gigászok jégkorongcsapat is új otthont kaphat. A hatvani és a térségi oktatási intézmények is használhatják majd a létesítményt. A hatvani jégcsarnok kétszáz férőhelyes lesz és 1,2 milliárd forintból valósul meg. Horváth Richárd közölte: a következő fontos feladat, hogy összegyűjtsék a beruházáshoz szükséges társasági adókedvezményekből származó támogatásokat.

kezdőképünk illusztráció

kezdőkép forrása:google.hu