Már csak egy nap van hátra az idei tanévből. A Kodály Zoltán általános iskolában fagyizással, közös élmények szerzésével telnek ezek a tanórák. A diákok szinte már visszaszámlálják a perceket, hogy mielőbb búcsút vegyenek a 2017/18-as tanévtől és megkezdődjön a jól megérdemelt nyári szünet. A pihenés pedig rájuk is fér, hiszen a tanítási órákon kívül számos egyéb programban is részt vettek az év folyamán. – Többek között farsangi mulatság, elsősök napja, Valentin-napi üdvözlő kártyák küldése és diáknap is volt. Személy szerint a februári akciót szerettem a legjobban. A postás szerepét töltöttem be és jó volt látni, hogy mások mennyire örülnek a kedves üzeneteknek – emlékezett vissza Kovács Petra Fanni, a DÖK elnöke.

Karácsony Csenge hetedik osztályos tanuló és már izgul, hogy jövőre végre végzős lehet. Mint mondta: sok terve van, többek között egy úgynevezett „Kodály napot” is szeretne megvalósítani, ahol a játékos feladatok után egy közös főzés zárná a napot. Az alsóbb évfolyamosok is várják már a szünidőt. Nekik konkrét terveik is vannak a vakációra. Hajdú Nóra például édesanyjával tölti majd a legtöbb időt, Tari Krisztina Veronika a Balatonban fürdőzik, Konkoly Lorina Sára pedig már alig várja, hogy elkészüljön az új szobája.

A Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskolában az utolsó tanítási hét a szórakozásról szólt. Közlekedésbiztonsági, strandolós és tehetségkutató napot is tartottak. Kovács Balázs Csaba szerint ez egy remek év volt, sok mindent tanult és közösségi programokból sem volt hiány. A pedagógusok is alátámasztják azt a kijelentést, hogy ez a néhány hónap igen tartalmasan és sokszínűen telt. Csillag Imréné kiemelte: arra is jutott idő, hogy szakmai konferenciákat tartsanak és belelássanak más intézmények jó gyakorlataiba.

A 2017/18-as tanévet a ballagások, majd a tanévzáró ünnepségek zárják.