Új év, új kezdet, ilyenkor nagyon sokat tesznek fogadalmat arra, hogy változtatnak életmódjukon, szokásaikon s ettől az új esztendőben azt remélik, hogy boldogabbak, sikeresebbek lesznek.

Minden bizonnyal az újévi fogadalmak toplistájának élén van a fogyókúra és a sportolás. Takács Ferenc a B40 Fitness Centrum személyi edzője elmondta: ilyenkor január elején valóban többen megfordulnak az edzőteremben, sokan a testmozgással kapcsolatos ígéretüket szeretnék betartani. – Azt tapasztaljuk, hogy megnövekedett a bérletek vásárlásának száma, az ünnepi időszak után sokan szeretnének újra fittebbek és egészségesebbek lenni. A csoportos órákon is egyre többen jelennek meg, de a személyi edzések és az életmódtanácsadás után is sokan érdeklődnek. A januári nagy lendület persze egy idő után alábbhagy, ilyenkor jó az, ha van egy edző vagy egy támogató közösség, akik tovább motiválják egymást és a cél eléréséhez tudatos tervet készítenek el – mondta Takács Ferenc.

A már 8 éve személyi edzőként tevékenykedő sportember hozzátette: a tartós sikerhez nem elég az újévi fogadalom megtétele, az eredmények eléréséért tudatosan kell cselekedni. A siker egyik kulcsa a rendszeresség. Akár a legkisebb energia és időbefektetés is megtérül, amikor sportolásról beszélünk. A fizikai aktivitás növeli a szellemi aktivitást, erősíti az immunrendszert, javítja a közérzetet s ezen pozitív hatások tudatosításával, a rendszeres sport tevékenységgel tudjuk a nagyobb céljainkat is elérni.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az elmúlt évek alatt, a Covid kirobbanása óta sokak számára fontosabbá vált az egészségük, s mindezt nemcsak sporttal, de egészséges táplálkozással is próbálják nyomatékosítani.

Kezdőkép: archív