A hatvanihirlap.hu új cikksorozatában ismert hatvaniakat kérdezünk meg, ők hogyan élik meg a kijárási korlátozást. Jagodics Milán, a város kabinetfőnöke úgy véli: mindannyiunk élete megváltozott a járvány kitörése óta, neki is hiányoznak a jól bevált szokásai, hétköznapi elfoglaltságai. Ezek azonban apró kényelmetlenségeknek tűnnek, a védekezés és egymás megóvásának felelőssége mellett! – A szüleim mindig arra tanítottak, hogy az egészség az első és szerintem ezt az örök igazságot kell szem előtt tartanunk, amikor azt mérlegeljük, mit engedhetünk meg magunknak ebben az időszakban, és mit nem. Az otthonmaradás most alapvető azoknak, akik ezt megtehetik. A munkám miatt én nem tehetem meg, hogy ne mozduljak ki otthonról, de a védelmi ajánlásoknak megfelelően alakítom az életem – fogalmazott.

Szerinte a megváltozott helyzetre és kötelezettségekre pedig új lehetőségként tekinthetünk. – Örülök, hogy több dologra így újra nagyobb figyelmet fordítok. Végre kézbe vettem a kedvenc íróm, Stephen King új regényét, én alig bírom letenni, ajánlom mindenkinek. Az otthonunkban napokban nekiláttam azoknak a javításoknak, felújításoknak, amelyeket eddig halogattam, bevallom ezen a téren amúgy is rám fér a gyakorlás, a végeredmény még bizonytalan, de az ütvefúrót már elég stabilan forgatom. A szüleimmel a korábbiakhoz képest jóval kevesebbet találkozom és akkor is csak a megfelelő távolságot tartva, de anyukám ennek köszönhetően egészen aktív közösségioldal-felhasználó lett, legalább így tudok nekik segíteni, hogy jobban eligazodjanak az online térben. Mozgás nélkül pedig nagyon nehéz lenne kibírni a hétköznapokat, szóval magányosan ugyan, de kedvenc hobbimnak, a kerékpározásnak hódolok, amennyit csak tudok – osztotta meg szabadidejének mozzanatait a fiatal szakember.

Kiemelte: mindannyiunkat próbára tesz ez az időszak, de csak együtt győzhetjük le a járványt! Az ajánlott óvintézkedéseket szerintem már szinte mindenki ismeri, az igazi felelősségünk viszont az, hogy ezeket maradéktalanul be is tartsuk. Ezzel magunkat, szeretteinket, és embertársainkat is védjük! Én felelős hozzáállást, fegyelmezettséget és törődést kérek mindenkitől! Ha így teszünk, hiszem, hogy könnyebben túl leszünk ezen a nehéz időszakon! Vigyázzunk egymásra Hatvanban is, és kívánom, hogy mindenki találja meg az örömét ebben a vészterhes időben is! Összefogással, együtt sikerülhet! – összegezte gondolatait Jagodics Milán.

 

 Sorozatunk korábbi cikkeit a címkékre kattintva érheti el.