Ezúttal egy csokoládégyárat építenek a városban. Ezt hétfőn ünnepélyes keretek között jelentik be a Külügyminisztériumban. A tárgyalások a gyár építéséről már tavaly elkezdődtek az önkormányzat, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és a tulajdonos között. Emellett Dr. Pana Petra, külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár is segítette a folyamatot, hogy a beruházás a lehető legrövidebb időn belül megvalósulhasson. Immár a csokoládégyár tervezése zajlik, amit a 3-as számú főút és az északi elkerülő út találkozásánál lévő területen, a kerekharaszti oldalon építenek fel.

Horváth Richárd elmondta: Hatvanban kiemelt helyen áll az ipari park bővítése, ehhez kapcsolódóan pedig az új munkahelyek teremtése. Nemcsak beszélünk a város gazdaságának fejlesztéséről, hanem teszünk is érte – fogalmazott.

Nemrégiben egy kormányzati cég, a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. jelentette be, hogy Hatvanban új ipari park létesül, amelyre a szükséges forrás már rendelkezésre áll. Az ipari beruházások célja az állami versenyképesség javítása, ehhez kerestek alkalmas területeket. Ennek keretében az országban Hatvanban jön létre az első nagy jelentőségű projekt.