Rendeződni látszódik a helyzet a sportcsarnok ügyében. Úgy tűnik a felek hamarosan végleg megállapodhatnak és a nagyközönség előtt is megnyílhat a sportcsarnok. A testületi ülés egyik kiemelt témája volt ez, melynek során a képviselők elfogadták a megállapodás feltételeit. – Két év vita után, egy megállapodással sikerül lezárni a sportcsarnok ügyét. Amihez mi ragaszkodtunk az az, hogy az épület tulajdonosa az önkormányzat legyen. A sikeres átadás-átvételt követően pedig elkezdődik a sportcsarnok üzemeltetése. A város lesz a tulajdonos, az egyesületnek 15 éves használati joga van, de a város tartja fenn az épületet és fizeti a számlákat – mondta el Horváth Richárd polgármester.

Három évvel ezelőtt több, új típusú támogatást is bevezetett a városban az önkormányzat, most megszavazták, hogy ismét elérhetőek ezek a lehetőségek, így a nyugdíjasok, a családosok és az első osztályt megkezdő gyermekesek kapnak segítséget a várostól.

Országszerte problémát okoz a háziorvosok és gyermekorvosok hiánya. Hatvanban is tapasztalható ez. Horváth Richárd elmondta, éppen ezért ők összeállítottak egy csomagot a szakemberek részére, amivel vonzóbbá tehetik számukra a várost, így lakhatással és szolgálati autóval is segítenék őket. Ezt az ajánlatot eljuttatták több egyetemre is.

Döntöttek a Bajcsy úti bölcsőde építésével kapcsolatban, ahol műszaki ellenőrt és közbeszerzési kivitelezőt is választottak, emellett arról is, hogy most a Szent István általános iskola udvarán lévő műfüves pályát is felújítják.

fotó: archív