A zaj és a köd lakásba történő bejutásának csökkentése érdekében kérik a hatvaniakat, hogy a gyérítés időszakában tartsák zárva az épületek nyílászáróit. Amennyiben a köd bejut a lakásba, a kinti köd eloszlása után ajánlott kiszellőztetni. A hatóanyag ebben a koncentrációban emberre és háziállatokra veszélytelen, belégzése irritáló hatású lehet, vagyis érzékeny embereknél rövid ideig köhögést és tüsszögést válthat ki.

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad. A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket. Kérik a méhészeket, hogy a szükséges óvintézkedéseket időben tegyék meg.

Alkalmazásra kerülő szúnyogirtószer neve: ONLY PY rovarirtó koncentrátum Hatóanyag: 2,5% Chrysanthemum cinerariefolium (krizantém) kivonat

Ködképző segédanyag: Total Finavestan A 80 B gyógyászati fehérolaj

A szúnyogirtószer kijuttatásának módja: ködképzés földi járműről

A munkákat kedvező időjárás esetén végzik, tervezett pótnap június 20.

Kezdőkép: illusztráció