Augusztus 8-án strandfoci kupát rendeznek a városi  strandfürdőn, amelyre folyamatosan várják a csapatok jelentkezését.

A standfoci kupa egyébként nem ismeretlen program a városban, hiszen néhány évvel ezelőtt rendszeresen tartottak ilyen versenyeket. Most pár év kihagyás után hagyományteremtő szándékkal ismét meghirdették a sporteseményt a szervezők, akik azt tervezik, hogy ha több csapat nevez be, akkor kétnapos lesz az esemény. A cél természetesen ugyanaz, mint korábban, egy jó hangulatú program keretein belül szeretnék a sport és a mozgás örömét népszerűsíteni. – Sport előképzettség egyáltalán nem szükséges, jelentkezhetnek amatőrök, de akár profi csapatok is. A lényeg az lesz, hogy mindenki jól érezze magát a sport közben és jó közösségek, csapatok alakuljanak ki, valamint bárki meg tudja mutatni tudását – közölte Balog Bence főszervező.

A labdarúgás alapjaira épülő strandfoci egyébként már évek óta meghódította a világot, a játékban nagy hangsúlyt kap az ügyesség, a gyorsaság és a jó állóképesség. Minden egyes csapatot 11 játékos alkothat, de a pályán négy játékos lehet (3 mezőnyjátékos és a kapus). A játékidő 3×12 perc.

Az I. Hatvani Strandfürdő Kupára a 06-30-95-55-057-es telefonszámon lehet jelentkezni, vagy a balogbence95@gmail.com email címen.