Őszi nagytakarítást szervez a Pro Natura mozgalom. Az újabb szemétszedő akciójukat november 12-én, szombaton 9 órától tartják. Most is várják azokat az önkénteseket, akik szeretnének részt venni a város megtisztításában. – 2020 októberében alakult meg a Pro Natura, azzal a céllal, hogy óvják és vigyázzák a környezetet. Az elmúlt időszakban 66 köbméter szemetet gyűjtött össze a mozgalom. Arra kérek mindenkit, hogy csatlakozzanak most is a szemétszedéshez, segítsünk abban, hogy a város szép, tiszta, rendezett legyen – mondta Horváth Richárd polgármester.

Már hagyomány, hogy a Pro Natura szemétszedési akciókat szervez, évente több alkalommal is meghirdetik az akciót. Emellett más módon is tesznek a környezetért, madárodúkat telepítenek, vagy fákat ültetnek a városban.

A mostani őszi megtakarítás gyülekezője a Delelő út és a Kisfaludy utca kereszteződésében lesz.  Az akcióra regisztrálni november 10-ig lehet a Pro Natura facebook oldalán üzenetben vagy a pronatura.hatvan@gmail.com e-mail címen.