Körzeti Atlétikai Diákolimpiát tartottak szerdán az FC Hatvan pályán 3.-4. korcsoportban. A város valamennyi általános iskolájából érkeztek hetedikesek és nyolcadikosok, hogy különböző atlétikai sportszámokban mérjék össze tudásukat. A legjobbak a megyei döntőben folytathatják a küzdelmet, amit hétfőn Egerben tartanak. – Vannak nagyon tehetséges amatőr sportolóink, akik a versenyre való felkészülést is nagyon szeretik. Legutóbb a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskolából egy negyedik osztályos diáklány országos döntőben harmadik helyezést ért el atlétikában – mondta Tarsoly Imre, testnevelő tanár.

Nagy Kristóf Botond súlylökésben bajnok lett a körzeti diákolimpián. – Négy kilós súllyal tizenkét métert sikerült dobnom, minden a jó technikán múlik – fogalmazott a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola tanulója. Hozzátette: engem Tarsoly Imre tanár úr készített fel a versenyre, s a megyei döntőre még sokat fogunk edzeni.

Krizsán Boglárka tavaly összetettben a megyei döntőig jutott, de idén is fölényesen győzött ebben a számban. – Nyolc éve kezdtem el atlétikázni, legjobban futni szeretek, mert az kikapcsol. Mostanában azonban a focira koncentrálok, Pesten a Fradiban futballozok – részletezte a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola növendéke.

Szabó Viktória a Hatvani Szent István Általános Iskolából érkezett, 60 méter futásban harmadik lett. – Tíz éve rendszeresen futok, úszok, atlétikázom. A sport engem feltölt, kikapcsol, nagyon szeretek mozogni – árulta el a diáklány.

Balázs Gergely már óvodás kora óta sportol, országos versenyeken is ért már el szép eredményeket futásban. – Most 60 és 600 méteren indultam, eddig 60 méteren második helyezést értem el. A jövőben egyre komolyabb versenyekre szeretnék kijutni, szeretnék a sporttal a jövőben is versenyszerűen foglalkozni – mondta a kossuthos diák, aki jelenleg is a Hatvani Atlétika szakosztály igazolt versenyzője.

Fotó: Albert Péter