Csaknem 300 autó vonult fel szombat délután Horton, a National Autós Fesztiválon.  Ez volt a 12. alkalom, amikor az ország különböző részeiről itt gyűltek össze a tuning- és veteránautósok. Gyári állapotú járművet nem lehetett itt látni, ellenben szinte talajszintig ültetett verdákat, csillogó kipufogókat és teljesen átalakított autókat igen. Sokan az egészen apró részletekre is figyelnek, kis kiegészítőkkel dobják fel az amúgy sem unalmas járgányokat. Kiszely Máté is visszajáró vendége ennek a találkozónak, az ő e36 tuning BMW-je különleges megjelenésével válik feltűnővé: a két különböző oldal, két különböző fóliát kapott.

Máté is, mint a legtöbben, a hétköznapokban is ezt az autót használják, ezzel járnak boltba, dolgozni, mindennapi bevetésen vannak. A kiállítók között az is meghatározó, hogy kinek milyen hangtechnika adja a ritmust a kocsijából.

A nap folyamán tartottak autólimbót is. Ehhez tartozik, hogy minél többen ráfekszenek a járműre, hogy még átférjen a léc alatt. Ez is ugyanolyan elmaradhatatlan program egy ilyen autós fesztiválon, mint a szexi autómosás: ezúttal két lány dolgozott azon, hogy tisztára mossa a BMW-t. A műsorba egy önként jelentkező is bekapcsolódott. Ugyancsak nem maradhat el a kaszkadőr show, ahol őrületes trükköket mutattak be a profik, de a drift műsor is látványos volt. A rendezvény évek óta nagy népszerűségnek örvend.

Kerek Ádám, a rendezvény szervezője azt mondta: úgy tapasztalják, örömmel jönnek hozzájuk, ők pedig mindent megtesznek azért, hogy a résztvevők jól érezzék magukat. Leginkább tuningosok látogatják a programot, de egyre több retró autós is csatlakozik hozzájuk. Például a hatvani Urbán Gergőék is jelen vannak.

Az esemény részeként több kategóriában díjazták a kiállítókat. Az autós programok után a Hősök léptek a színpadra, őket Dj Soma és Bricklake követte, zárásként pedig habpartit tartottak.