Ismét hatvani cégek futballcsapatai mérkőztek meg egymással a Népkerti Sporttelep pályáin. A cégek bajnokságát az FC Hatvan szervezte meg immáron második éve. A meccsek idén is több héten keresztül zajlottak a kispályás szabályok szerint. Ebben az évben hét vállalat nevezett be a mérkőzésekre, akik heti egyszer csaptak össze és küzdöttek a torna bajnoki címéért. A bajnokságon részt vett a Decathlon, az LKH Leoni Kft. a Robert Bosch Elektronika Kft., a Mader, a Horváth Rudolf, a RO-NO KFT. és a TRIGO csapata is.
Nagy Ádám főszervező elmondta: az amatőr labdarugók egyre komolyabban veszik a meccseket, nagy lendület látható a játékosokon. – A bajnokság igazi célja, hogy a kispályás labdarúgás továbbra is életben maradjon és minden célcsoportot, köztük a cégeket is, elérjünk ezzel a lehetőséggel – mondta el az FC Hatvan sportmenedzsere.

A bajnokság döntőjét tegnap este tartották. A 21 fordulós meccsek végeredményei a következőképp alakultak: a bronzérmet a Leoni, az ezüstérmet a Mader, míg a bajnoki serleget ismét a Decathlon csapata vihette el. A díjakat többek között Lestyán Balázs alpolgármester adta át a győztes csapatoknak. Az alpolgármester elmondta: az FC Hatvan a legtöbb tagot számláló egyesület a városban, ahol rendkívül aktív sportélet zajlik. – Ez az egyesület nemcsak a profi sportolóknak, hanem az amatőr játékosoknak, a városlakóknak is teret és helyet ad arra, hogy mozogjanak, és a sportolás szenvedélyének hódoljanak – emelte ki fontos értékként Lestyán Balázs alpolgármester.

Tóth Tibor, a nyertes csapat vezetője elmondta: a bajnokságon összeszokott és lelkes amatőr sportolók vettek részt, akik elsősorban a sportolás öröméért, és a futball szeretetéért nevezetek be a tornára. – Beleadtunk mindent a mérkőzésekbe, és nagyon örülünk a győzelemnek. Reméljük jövőre is meg tudjuk védeni a bajnoki címet – közölte Tóth Tibor, a  Decathlon futballcsapat vezetője.

Az FC Hatvan pálya továbbra sem lesz kihasználatlan, jövő héttől ugyanis az Öregfiúk bajnoksága zajlik majd két héten keresztül szerdánként és csütörtökönként.

Fotó: Bajzáth Gergő