Hatvanban hosszú éveken keresztül nagy hagyománya volt az EXPO kiállítás- és vásárnak, melynek keretein belül rendszeresen állásbörzét is tartottak. Ezt a lehetőséget élesztették újjá 2017-ben, mikor az EXPO-val együtt ismét megrendezték az állásbörzét. Tavaly a Nagy Endre Rendezvényteremben két napon keresztül minden az álláslehetőségekről és az ehhez kapcsolódó információkról szólt. A programon többek között autóelektronikai, logisztikai cégek és pénzügyi vállalatok standjai sorakoztak fel, hogy tájékoztatókat adjanak azoknak, akik ilyen területen képzelik el a jövőjüket.

Idén is hasonlóan áll össze a program: sikertörténetek mutatkoznak be, részletesen szemléltetik, hogy miből áll össze egy ütőképes önéletrajz, hogy miként kell viselkedni és mit kell viselni egy állásinterjún. Az állásbörze elsősorban az álláskeresőknek szól, ezért a szakmai előadásokon olyan témákat is érintenek a szakemberek, amelyek nagyban megkönnyítik a keresgélést. Ugyanakkor arról is tartanak prezentációt, hogy ha már felvettek valakit, miként kell megtartani az állást, hogy lehet folyamatosan előrelépni és fejleszteni magunkat.

A kiállítók között ott lesz az Apollo Tyres, a Bosch, a Centervill, az LKH Leoni, az Eszterházy Károly Egyetem és például az OKTAT60 is. A cégek részletesen bemutatkoznak saját standjaikon, ahol szemléltetik profiljaikat és lehetőségeket kínálnak az érdeklődők számára. Sokan tartják, hogy pályakezdőként nehéz elhelyezkedni: a Hatvani Állásbörzén ők is válogathatnak, ugyanis vannak olyan munkahelyek, ahol kifejezetten gyakornokokat és gyakorlat nélküli munkavállalókat keresnek.

Horváth Richárd polgármester a rendezvény kapcsán elmondta:  a ’90-es években, mikor az EXPO indult, a város még a munkanélküliséggel küzdött, mára azonban Hatvan egyre erősebb gazdaságilag. Az új cégek megjelenésével pedig a munkaerőhiányt kell orvosolni, erre pedig a legjobb megoldás, ha a munkaadók és munkavállalók személyesen is találkoznak.

A Hatvani Állásbörzét idén június 15-16-án, a Nagy Endre Rendezvényteremben tartják meg. Egy nyereményjáték is zajlik a programon, ahol értékes ajándékokhoz lehet hozzájutni.

 

Részletes információk a www.hatvanexpo.hu oldalon olvashatók.