Ünnepélyes eseményen ismerték el vármegyénk legtehetségesebb tanulóinak és az őket felkészítő pedagógusok munkáját az egri megyeházán. Idén a Hatvani Bajza József Gimnázium három tanulója kapott rangos díjat az Oktatási Hivatal és Egri Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett versenyeken elért kimagasló teljesítményéért. Dányi Petra a Palotás József és Kertész Andor matematikaversenyen kilencedik évfolyamos kategóriában megyei első helyen végzett. Hermann Hanna Klára 11. A. osztályos tanuló angol nyelvből az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntőjében kilencedik helyezést ért el, míg Kovács Hunor Attila 12. A. osztályos tanuló történelem tantárgyból az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntőjében második lett. Elismerésben részesültek felkészítőtanáraik: Székelyné Kiszel Erika, Szabó-Bérczes Katalin és Kovácsné Kiss Éva.

Az ünnepség végén adták át a vármegye legrangosabb elismerését. A Hatvani Bajza József Gimnázium második alkalommal kapta meg az Oktatási Hivatal Egri Pedagógiai Oktatási Központ által adományozott díjat, a „Heves vármegye legjobb gimnáziuma” kitüntetést, így a tavalyi évhez hasonlóan ebben az évben is az intézmény birtokolja a vándorserleget. – Megtiszteltetés és óriási büszkeség számunkra, hogy ezzel a díjjal ismerik el az iskolánkban folyó oktató- és nevelő munkát, biztatva minket arra, hogy munkánkat továbbra is kiemelkedően magas színvonalon folytassuk tovább. Öröm és kiváltság ilyen motivált és érdeklődő diákokkal és ilyen jól felkészült, agilis munkatársakkal dolgozni – fogalmazott Deák Andrea, a Bajza József Gimnázium intézményvezetője.

A díjat 30 évvel ezelőtt a Pedagógiai Intézet alapította, aminek díjátadóját az Egri Pedagógiai Otatási Központ kilenc éve rendezi.

Cikket írta: Hatvani Bajza József Gimnázium