Szombaton ismét szórakoztató programokat szerveztek a Grassalkovich Művelődési Ház udvarán, ahol a családok többek között a Huncutka című interaktív mesejátékot nézhették meg. A műsort a Kisötlet Gyermekszínpad adta elő, a megelevenített történet pedig sok értékes üzenetet hordozott. – Ez a mese szólt a családról, a testi és lelki egészségről, az összetartozásról és legfőképp a mese fontosságáról. Ezek után a gyerekek kézműves foglalkozásokban vehettek részt, ahol különböző bábfigurákat készíthettek, valamint érdekes kézműves technikákat sajátíthattak el – mondta Csaszli Mariann, a Grassalkovich Művelődési Ház intézményvezető-helyettese. Hozzátette: a Családi Szombat rendezvénysorozatban az egyik cél az, hogy a gyerekek színházi élménnyel gazdagodjanak.

Tóth István a programon a fazekasmesterséggel ismertette meg a kicsiket, de ezen kívül lehetett még rajzolni, festeni, nemezelni és virágokat is készíteni egyszerű, színes alapanyagokból. – Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyerekek megtanulják értékelni a saját maguk készített alkotásokat, örömüket leljék a kézműveskedésben. Ezekben a munkákban ugyanis a lelkük van benne, amit a maguk és mások örömére bármikor elkészíthetnek otthon is – fogalmazott Tóth István, a Gyermekláncfű Kézműves Oktatási és Környezetnevelési Egyesület elnöke.

A programok egy TOP-os pályázat keretein belül valósulnak meg. A művelődési házban első ütemben a kézműves mesterségek fortélyainak elsajátítására irányuló programokat szerveztek, hamarosan pedig elindul az Apró lábak táncoktatás is, amire már várják a jelentkezéseket.

Fotó: Albert Péter