Az Innovációs Társadalomtudományi Főiskola Magyarország legfiatalabb felsőoktatási intézménye. A főiskola azzal a céllal jött létre, hogy gyakorlati tudást biztosító és személyközpontú felsőoktatási teret biztosítson Hatvanban és térségében. – Egy polgáriasodó városban rendkívül lényeges az oktatás. Fontos, hogy minden hatvani megtalálja a számára megfelelő képzést az óvodától a felsőoktatásig, ezért öröm számomra, hogy egy új főiskola alakult meg Hatvanban – részletezte Horváth Richárd polgármester.

A képzések úgy lettek kialakítva, hogy az akadémiai oktatást ötvözzék a gyakorlattal, mindezt úgy, hogy az leginkább megfeleljen a 21. századi kihívásoknak, valamint a munkaerő- piaci elvárásoknak. – Az oktatásaink során olyan képzést kaphatnak a hallgatók, ami a gyakorlati életben is jól használható. Olyan helyet szeretnénk kialakítani, ahol a hallgatók örömmel végzik tanulmányaikat, ahol a szakmai partnerek jelzései alapján a valós igényeknek megfelelő főiskolai szolgáltatásokat tudunk biztosítani – mondta Dr. Danyi Gyula PhD, az Innovációs Társadalomtudományi Főiskola Előkészítő Bizottságának elnöke.

Az eseményen a bizottság elnöke és az oktatók közösen megalapították a főiskolát, a pedagógusok aláírták az alapítási dokumentumot is, majd egy emlékmedált vehettek át a biztosság elnökétől. Az esemény további részében az érdeklődők különféle szakmai előadásokon vehettek részt. Kókainé Burján Ágnes a köznevelési intézményekben lévő gyakorlati problémákra hívta fel a figyelmet. Prezentációjában érintette a köznevelési rendszer kihívásait, illetve a magyar nevelés-oktatás kiemelt szerepét is. – Fontos, hogy minden diákra megfelelő mennyiségű időt fordítsanak a pedagógusok, illetve nélkülözhetetlen a szakszerű és lelkiismeretes nevelőmunka elősegítése – mondta Kókainé Burján Ágnes, a Hatvani Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese.

A konferencia végén lehetőség nyílt kötetlenül beszélgetni az előadókkal, illetve választ kaphattak a kérdéseikre a jelenlévők. Az Innovációs Társadalomtudományi Főiskola képzésein a Hatvani Közösségi Felsőoktatási Képzési Központban lehet majd részt venni.

Fotó: Albert Péter