A szeptemberi testületi ülésen a napirendi pontok előtt a középiskolások képes beszámoló keretében mutatták meg, milyen volt számukra az előző tanév. A vírus okozta nehézségek árnyékában telt el számukra ez az év, a jelenléti oktatás hiánya nagyban beárnyékolta az iskolai történéseket.

A testület elfogadta a városi cégek, intézmények féléves beszámolóit. Ezzel kapcsolatban Horváth Richárd azt mondta: sikeresen kezelték a járványhelyzetet és gazdaságilag stabil a város. – A COVID helyzet kapcsán nagyon szigorú intézkedéseket hoztunk, tudtuk már az elején, hogy komoly hatásai lesznek a gazdaságra, éppen ezért még időben megállítottunk minden beruházást, ennek pedig megvan az eredménye. Átlátható, követhető, professzionális gazdálkodás az, amit meghonosítottunk, és egy ilyen krízishelyzeteken is kiválóan vizsgázott – fogalmazott a polgármester. Hozzátette: amennyiben a jövőben nem lesz újabb egetrengető gazdasági változás, akkor az önkormányzat vissza tud térni a megszokott kerékvágásba.

A sporttal kapcsolatban elhangzott, hogy az FC Hatvan kézilabda szakosztályt hozott létre, ahol a közeljövőben 60 gyermek fog játszani. Ennek támogatásáról is döntöttek a képviselők. Az ülésen szó volt két pályázatról is. Az egyik során a Szőlőhegy áramellátását oldanák meg, emellett az ottani utakat is felújítanák. Mindez csaknem 100 darab zártkertet érint. A másik során pedig a Balassi Bálint út járdáinak rendbetételét oldanák meg.

Nagy változás következik jövő hónaptól a városi közlekedésben, ugyanis október elsejétől ingyenessé válnak a buszos helyijáratok Hatvanban. Egy hosszabb üzemeltetési egyezkedés és menetrend módosítás előzte meg, aminek eredménye, hogy a hatvaniaknak nem kell fizetniük a helyijáraton. – Az a döntés született, hogy Hatvanban ingyenessé tettük a közlekedést, ezzel segítjük a hatvaniakat, a hatvani családokat, akik szeretnének tömegközlekedni a városban. Októbertől ingyen lehet ezt megtenni! – jelentette ki Horváth Richárd.

Az ülésen elhangzott, hogy támogatják, hogy a Bajza két új tantermet hozzon létre, amire azért van szükség, mert ismét indítottak 6 évfolyamos gimnáziumi osztályt és sokan jelentkeznek az intézménybe is, folyamatosan növekszik a diákok létszáma. Mindemellett pedig támogatják a nemrégiben született hatvani kisbabákat is.