Szombaton megnyitott a hatvani jégpálya. Sokan döntöttek úgy, hogy az elsők között próbálják ki a jeget. A hatvani Roma Nemzetiségi Önkormányzat pedig idén is több hátrányos helyzetű fiatalnak segít, számukra is biztosítják a korcsolyázás lehetőségét. A jégpálya megnyitójakor már ötven darab ingyenes belépőt osztottak ki. – Nagyon pozitívak a visszajelzések, sokan élnek a lehetőségekkel. Nemcsak Hatvanból, hanem a környező településekről is sokan veszik igénybe az ingyen korcsolyáztatást – tájékoztatott Baranyi Krisztián, a hatvani Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselője.

Szajkó Veronika kisfiát, Eriket hozta ki a jégpályára, akinek a roma önkormányzat támogatja a korcsolyáztatását. Mint fogalmazott: nagy öröm számára, hogy ilyen lehetőséget biztosítottak számukra. – Most már harmadik éve segítenek a fiamnak a korcsolyáztatásban. Nagyon örülünk ennek, hiszen erre keveseknek van lehetőségük – mondta.

2017 óta segíti a gyerekek korcsolyáztatását a roma önkormányzat, emellett az ünnepek körül is számíthatnak rájuk a családok, hiszen minden évben élelmiszer adományokkal könnyítik meg számukra a karácsonyt.