Szerda kora délután már javában sorban állnak a Fürdő utcában az LB 27 Reggae Campre érkező táborozók. A bejutás gyorsan megy, elővételes jegyekkel, bérletekkel percek alatt bent lehet lenni a hatvani strand területén. Egy gyors karszalagrögzítés a kapunál és máris lehet menni lepakolni, fürdeni. A színpadok készen állnak, idén is több helyen zajlanak majd a zenei programok, és most sem marad ki a Strand System: a medence partján is folyamatos lesz a lazaság.

Sok a visszajáró fesztiválozó, a legtöbben a hangulat és a közösség miatt érkeznek. Gergőék Budapestről érkeztek, azt mondja, ennek a fesztiválnak a legnagyobb ereje a családias légkörben van.

– Mindenki közvetlen, a koncertek után a fellépőkkel együtt lehet sörözni, beszélgetni. Ilyen más rendezvényeken nincs

– vélekedik.

A sátortáborban előkerültek a sátorállításhoz nélkülözhetetlen eszközök, a kényelmesebbek „kétmásodperces” sátraikkal spórolnak időt, hogy minél előbb „elvesszenek” a reggae világában. Csabáék baráti társasága Székesfehérvárról és Budapestről érkezett, s miután kipakoltak, indultak is a medencékhez. Mai programjuk a kis színpad, a Dub Yard és a strand, de több koncertet nagyon várnak már.

Idén is lesznek népszerű fellépők, köztük van a jamaicai Freddie McGregor & Big Ship Band, a hazai vonalat erősíti Copy Con, Tigris, PASO, az Irie Maffia és persze a Ladánybene 27 is.