Idén ismét megrendezik a nagy sikerű Népmesefesztivált, melyet szeptember 9-12 között tartanak  majd a Grassalkovich Művelődési Házban és annak díszudvarán. Pintér Zsolt, a Csűrdöngölő Kulturális Egyesület vezetője a Kommentár című műsorban elmondta, csütörtökön és pénteken több száz gyermek látogatja meg az eseményt, mivel az ország több pontjáról érkeznek ide csoportok osztálykirándulás keretein belül. De délutánonként megrendezik a Széna vagy szalma című vetélkedőt is, melyben a hatvani csoportok is részt vesznek, illetve péntek este tartják a hivatalos megnyitót is. A négynapos rendezvényen folyamatosan zajlanak majd a programok, az udvaron felállított színpadokon lesznek bábelőadások, vásári komédiások és néptáncosok is. A kertben pedig rengeteg játék szórakoztatja majd a gyerekeket, lesznek klasszikus fajátékok, népi játékok, illetve kézműves bemutatók is.

Az eseményen azonban nemcsak a gyermekekre gondolnak, mint minden évben, idén is többféle programmal készülnek a felnőttek részére, de újdonságként a gasztronómia is fókuszba kerül.

– Pásztorétel Főzőversenyt hirdetünk a szombati Pásztorbot Családi Folklór Napra. A közös főzésre családok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, egyesületek, cégek, közintézmények jelentkezését várjuk szeptember 8-ig. A nevezés díjtalan, a rendezvény napján helyszíni nevezésre nincs lehetőség. Nevezni a mellékelt jelentkezési lap leadásával, illetve személyesen is lehet, a hatvani Grassalkovich Művelődési Házban. Továbbá e-mail formájában a muvhaz60@gmail.com vagy a rendezveny.muvhaz60@gmail.com címre is elküldhetőek a kitöltött űrlapok – emelte ki Pintér Zsolt fesztiváligazgató.

Az idei Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál egy világrekord-kísérlet helyszíne is lesz egyben, ugyanis a szervezők a leghosszabb folyamatos mesemondás kategóriában hirdettek próbatételt. A megmérettetésre több mint százan jelentkeztek, így a résztvevők szinte bizonyosak lehetnek abban, hogy sikerrel hívják fel a figyelmet az élőszavas mesemondás fontosságára.

Kezdőkép: archív