A hatvani rendőrök azonosították és 2019. február 11-én reggel ecsédi tartózkodási helyén – a pincében elrejtőzve – fogták el azt a 35 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy három idős személy sérelmére követett el bűncselekményt Hatvanban, a Horváth Mihály úton.

Az első eset még tavaly december 12-én történt, amikor egy 70 éves asszony figyelmét azzal terelte el, hogy a kerékpárját meglökte és eközben annak hátsó csomagtartójából elvett egy pénztárcát. A 2019. január 12-én történt eset során egy 75 éves férfihez lépett oda, hogy a zsebében lévő tárcáját kivegye, azonban nem járt sikerrel. A sértett ezt nem vette észre, így utána ment és később megszólította, mialatt eltulajdonította a kiszemelt értéket.

A harmadik alkalommal, 2019. január 25-én egy 71 éves nőt követett, majd leszólította, ezalatt pedig a kézitáskájából ki tudta venni a pénztárcáját. A Hatvani Rendőrkapitányság munkatársai Cs. Zsoltot őrizetbe vették és több rendbeli kifosztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt hallgatták ki, továbbá előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozásra.

 

A rendőrség szerint jelentősen csökkenthető az áldozattá válás kockázata a legalapvetőbb óvintézkedések betartásával. Éppen ezért azt javasolják:

A pénzt, bankkártyát, iratokat olyan helyen tárolja, ahol a tolvaj nem tud észrevétlenül hozzáférni, például kabát belső zsebében. A kézitáskát tartsa mindig zárva, tömegben lehetőség szerint szorítsa a karja alá, érintetlenségét többször ellenőrizze. Csak annyi pénzt vigyen magával, amennyi feltétlenül szükséges!