A hatvani önkormányzat a korábbi évekhez hasonlóan 2016-ban is biztosítja az úszásoktatás költségeit az óvodások és az általános iskolások számára, valamint az újhatvani oktatási-nevelési intézmények esetében az utazás költségeit is vállalja – tájékoztatott Tarsoly Imre, az Oktatási, Művelődési, Sport és Ifjúsági Bizottság elnöke. Véleménye szerint fontos, hogy a gyerekek gyakorolhassák az úszást, hiszen az segíti az egészséges fejlődésüket. A harmadik osztályba járó, kodályos Bartkó Luca Sára is a hatvani uszodában tanul. Sokat jár edzeni, a gyakorlás pedig meg is látszik a teljesítményén.

– Megyei harmadik lettem gyorsúszásban, Egerben – büszkélkedett Luca.

Havassy Kálmán, a Hatvani Szolgáltató Intézmény vezetője azt mondja, az önkormányzat mellett a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ is támogatja az úszásoktatást, valamint pályázati keretből is fordítanak a gyerekekre.

– A hatvani önkormányzat 77 iskolai, valamint 10 óvodai csoportot támogat 2016-ban, a KLIK pedig az 5-6. osztályosok úszásoktatását segíti – árulta el Havassy Kálmán. Hozzátette: nem változott idén az uszoda nyitva tartása és kiemelte, hogy hétvégén 9-től 11-ig babaúszásra is van lehetőség az uszodában.

 

Kezdőkép:archív