Idén is sokan vettek részt a Törptanoda iskolai előkészítő programon a Hatvani Szent István Általános Iskolában. Az első osztályba induló gyerekek és szüleik már ötödik alkalommal látogathattak el az intézmény nyílt foglalkozásaira, ahol többek között kreatív játékokon vehettek részt a nagycsoportosok. A leendő osztályfőnökök két alkalommal külön foglalkozást is tartottak a gyerekeknek, ahol a tanító nénik és a gyerekek jobban megismerhették egymást. Kovács János intézményvezető azt mondta: jövőre a tervek szerint három első osztály indul az iskolában, ebből az egyik Bosch osztály lesz egy együttműködési megállapodás értelmében, melyet a vállalat, Hatvan Város Önkormányzata és a Hatvani Tankerületi Központ támogatott. – A Törptanoda program célja, hogy a gyerekeknek legyen egy egészséges átmenet iskola és óvoda között, a szülők pedig betekintést nyerjenek az intézmény életébe – tájékoztatott Kovács János, intézményvezető. Horváthné Zeke Piroska jövőre az elsősök osztályfőnöke lesz, ő az összes ismerkedős, fejlesztő foglalkozásban örömmel vett részt. – Nagyon sokat jelent, hogy a foglalkozások alatt személyesebb kapcsolat alakulhat ki köztem, valamint a gyerekek és a szülők között – mondta a tanító néni.

Szilágyiné Nagy Katalin idén először kapcsolódott ehhez a programhoz, szeptembertől ő is elsősöket vesz szárnyai alá. – A mai gyerekeket nagyon sok információ és inger éri, ezrét nekünk tanító néniknek nagyon kreatívnak kell lennünk ahhoz, hogy lekössük a figyelmüket és tanítani tudjuk őket – részletezte a pedagógus.

Miközben a gyerekek a mozgásos játékokkal töltötték az idejüket az iskola tornatermében, addig a szülők az intézményvezető és a leendő osztályfőnökök tájékoztatóját hallgathatták meg a könyvtárban.

Fotó: Albert Péter