A napokban megnövekedett a virágárusok száma a Hunyadi téri piacon, többen is kínálnak szálas és cserepes növényeket. Nőnap alkalmából széles a választék, és az érdeklődés is csütörtök reggel volt a legnagyobb. A legolcsóbb virág 350 forint, innen indulnak az árak felfelé, és aki örökre darabra vágyik, az művirágot is vásárolhat. Minden évben van slágertermék, tavaly a Boglárka fogyott jól, idén a primula a legnépszerűbb – avatott be Pál Tamás kereskedő.

Még pénteken és szombaton is visszatérnek, mert sokan a hétvégén köszöntik fel a hölgyeket, így akkor is nagy a kereslet a virágok iránt. Jónás János is választott feleségének ajándékot. – Imádom, szeretem az asszonyt. Nem csak ilyenkor veszek neki virágot, igyekszem többször is meglepni egy évben – mondta el a nagykökényesi férfi.

Hagyomány, hogy ezen a napon a rendőrség is köszönti a hölgyeket, a város több pontján virággal lepték meg őket. Újhatvanban például a templomnál állították meg a járókelőket. Sokan meglepődtek, de örültek a váratlan gesztusnak. Az autósokat is leintették és a szabályosan közlekedőket szintén megajándékozták. A Heves Megyei Rendőr Főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának támogatásával, a szabályosan közlekedőket jutalmaztuk meg – fogalmazott Séber Áron rendőrhadnagy.