A Dali a hatvaniak egyik közösségi színtere hosszú évek óta, mióta pedig felújították még több programmal készülnek az érdeklődőknek. Jelenleg a Hatvani Galéria egy része is itt üzemel, így több kiállítás is megtekinthető, többek között Gálfy-Bódi Tamás linómetszetei, Kovács Árpád érdi festőművész művei, valamint a Vasutas Települések Szövetsége által kiírt gyermekrajzpályázatából született alkotások. A művelődési ház rendszeres találkozóhelye több nyugdíjas klubnak, emellett számos eseményt rendeztek meg a tavalyi évben, többek között a húsvétváró tojás partit, élőzenés táncoktatást, kórustalálkozót, aerobicversenyt és a sütemények napját. Tompa Z. Mihály elmondta, a tavalyi évben több mint 8 tábor helyszíne volt az intézmény.

Szinte mindenkinek tudunk elfoglaltságot kínálni, aki ellátogat a Daliba. Szerintem az egy művelődési ház erőssége, hogy reggeltől estig van benne élet. A legkisebbektől az idősebb korosztályig mindenkinek igyekszünk a kedvére tenni, olyan programokat szervezünk, amivel mindenki be tud kapcsolódni a közösségi életbe, szabadidős tevékenységekbe. Úgy gondolom, hogy a hatvaniak élnek is ezzel a lehetőséggel, ami nagy öröm a számomra.”

Az intézményvezető hozzátette: idén is szeretnék tartani a hagyományokat. Folytatódik a költészet és képzőművészet programsorozat, hamarosan H. Szabó Sándor nemzetközileg elismert sajtófotós munkáiból nyílik kiállítás, valamint ismét lesz férfinapi operettgála. Idén terveik között szerepel egy országos népdal és néptánc találkozó megszervezése, valamint táboroknak is szeretnének otthont adni az idei évben is. Természetesen nem marad el a sütemények napja sem, ami tavaly is nagy siker volt.

Kezdőkép: archív