A hatvani önkormányzat az idei év első félévében is meghirdette a Civil Alap pályázatot. A támogatási forma, már hagyomány a városban, tavaly több mint 100 szervezet munkáját segítették ezzel. Rudas Aranka a Kutyaszív Állatmentő Közhasznú Alapítványt 2009-ben hozta létre, annak érdekében, hogy szervezett formában segítse a kóbor állatok mentését Hatvanban. Az alapítvány elnöke rendszeresen jelentkezik a Civil Alapra, melynek segítségével több felújítást is megvalósított már a menhelyen. – Mindig hasznos fejlesztések jöttek létre az elnyert összegekből. Tavaly új bélelt kenneleket szereztünk be, valamint egy fűkaszát is vásároltunk a telepre, mindezek mellett szépítettük a területet – emelte ki.

Szinyei András alpolgármester elmondta, a Civil Alap célja, hogy elősegítse a civil szervezetek és egyházak programjait, működését. – A városvezetés anyagi lehetőségeitől függően pénzügyileg is támogatja a Hatvanban működő civil szervezeteket és a rendezvényeik megvalósítását. Az önkormányzat mindig azon dolgozik, hogy segítse a hatvaniakat és ösztönözze őket, most is ezt szeretnénk. A pályázatható összeg legfeljebb 200 ezer forint – részletezte.

A Civil Alapra önszerveződő, öntevékeny közösségeket támogató, ifjúsági, sportfeladatokat, célokat támogató, egyházi, nemzetiségi, valamint szociális és egészségügyi szervezetek is jelentkezhetnek. A részletes pályázati kiírások és adatlapok a www.hatvan.hu weboldalon érhetők el, vagy személyesen megtekinthetők, átvehetők a Hatvani Polgármesteri Hivatal Szervezési Osztályán. Az űrlapokat március 2-ig nyújthatják be a hatvani civil szervezetek.