Már hagyomány, hogy minden évben október végén Lámpás felvonulást szervez a Tourinform Hatvan. Az elmúlt években nagy népszerűségnek örvendett az esemény, tavaly csaknem 250 ember csatlakozott a rendezvényhez, akik mind maszkokban és álarcokban, látványosan beöltözve, lámpásokkal jelentek meg a városban. Schoblocher Bernadett, az elmúlt években azt tapasztalta, hogy a gyerekek és a szülők is egyaránt jelmezekbe bújtak, így arra biztatja a felvonulás iránt érdeklődőket, hogy aki teheti idén is így érkezzen az eseményre. – Október 27-én délután 5 órától várjuk az érdeklődőket, akik a Tourinform Hatvan iroda előtt gyülekezhetnek. Az idei év újdonsága a flashmob a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum közreműködésével. A felvonulás a Hatvany Lajos Múzeumban ér véget, ahol egy játék is várja a látogatókat – részletezte.

Október 28-án a Hatvani Vadasparkban egy hátborzongatóan mókás estéhez csatlakozhatnak az érdeklődők. A program részeként lesz jelmezverseny és csokikereső játék is. Mindezek mellett lehetőség nyílik tökfaragásra is, a szervezők korlátozott számban tudják biztosítani a faragnivalót, azonban azt kérik, hogy a megformálásához szükséges eszközöket vigyék magukkal a látogatók.

Október 31-én a Fut 60 csapatához is bárki csatlakozhat, akik idén is célul tűzték ki, hogy jelmezekben sportolnak. Az eseményt a várossal közösen szervezik, melyre gyermekeket és felnőtteket egyaránt várnak. A táv a kicsiknek 1 km lesz, a felnőtteknek pedig 3-4 km teljesítése lesz a cél, a futást a tervek szerint rémisztő maskarákban teszik majd meg.

Kezdőkép: Ocsovai Zoltán (archív)