Egy új tornaszobával bővítik a Százszorszép Óvodát, most annak tervezésével kapcsolatban is döntöttek a képviselők a csütörtöki testületi ülésen. Az újhatvani temető kerítésének felújításáról is határoztak, ugyanis a főbejáratnál lévő téglakerítés több helyen is megrongálódott és gazdaságosan már nem javítható. Ehelyett egy új betonelemes kerítést építenek 64 méter hosszan.

Október elsejétől ingyenessé váltak a buszos helyi járatok Hatvanban, ezzel egyidejűleg pedig egy új menetrend lépett életbe.  Ezzel kapcsolatban több panasz és észrevétel is érkezett a lakosság részéről az önkormányzathoz, melyben kérték a menetrend módosítását, elsősorban a munkába és iskolába járás megkönnyítése miatt. A beérkezett igényeket az önkormányzat továbbította a Volánbusznak véleményezésre, és kérték a járatok lehetőség szerinti beépítését a menetrendbe. Az egyeztetéseket figyelembe véve december 1-től több járatot visszahoznak. –  A Volánbusz korábban javasolt egy menetrend-változtatást és utasszámlálást is tartottak, ez alapján alakultak ki a járatok. Azonban ezt követően lakossági kérések érkeztek hozzánk, hogy változtassunk, ez most megtörtént. Reményeink szerint az új menetrend már megfelelően ki tudja szolgálni a lakosságot – fejtette ki Horváth Richárd.

A testületi ülésen arról is döntöttek, hogy ebben az évben is lesz jégpálya a főtéren, november 27. és január 30. között. – Idén is lesz jégpálya, amennyiben ezt a koronavírus-helyzet is lehetővé teszi. Mindenesetre mi arra készülünk, hogy idén is a Kossuth téren várja a korcsolyázókat. A tapasztalatok azt mutatják, hogy minden évben nagy siker a hatvani jégpálya, és remélem, hogy ez alkalommal is sokan fogják igénybe venni – fogalmazott a polgármester.

Az ülésen szó volt arról is, hogy továbbra is segítik az újszülötteket a babakötvénnyel, így most újabb 12 családot támogattak. A jövő évben pedig ismét a hatvaniak dönthetnek a költségvetés egy részéről, ők mondják meg, mire költsön a város. Azonban most első körben témajavaslatot lehet tenni, amiről majd a későbbiekben szavazhat az egész település. A projektötletek értékelésére munkacsoportot hoznak létre.

 

Kezdőkép: archív