Hatvan Város Önkormányzata idén is pályázatot hirdet a „Tiszta, virágos Hatvanért” cím elnyerésére, a következő kategóriákban: lakóház, többlakásos lakóépület, Hatvan legvirágosabb erkélye, valamint legvirágosabb intézménye. Kategóriánként a díjazottak értékes jutalomban részesülnek. A cím elnyerői falra szerelhető fémtáblát és egy polgármesteri oklevelet kapnak, valamint egyszeri díjazásban részesülnek.

– Az elmúlt években nagyon népszerűek voltak az erkélyeken a muskátlik, valamint a futó begóniák, de divatba jöttek az olyan futónövények is, mint például a batáta vagy a lizinka. Az ágyásoknál is számtalan színes virág nevezhető kedvencnek, de a legnépszerűbbek talán itt is a különböző petúniák, a büdöske, a kakastaréj vagy a paprikavirág – részletezte Gulyás Katalin főkertész.

A pályázat jelentkezési határideje: 2021.június 30.

További információ

és jelentkezési lap: hatvan.hu,

Farkasné Szűcs Daniella

szucs.daniella@hatvan.hu

+36 30 694 1786

 

Újra lehet jelentkezni a „Legszebb konyhakertek” című országos pályázatra is. A programot 2012­-ben indította útjára Kovács Szilvia, ötletgazda, programigazgató, Karcag város alpolgármestere. A kezdeményezés célja, hogy a kertek versenyével a kertművelés hagyományait megőrizzék, a kertművelő embereket, az ő kitartó munkájukat megbecsüljék, és hogy az ő példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet.

A szervezők az alábbi kategóriákban várják a jelentkezéseket:

  1. Balkon – Erkélyen kialakított
  2. Mini – 50 m2-ig
  3. Normál – 50 m2 felett
  4. Zártkert 1. – Zöldséges
  5. Zártkert 2. – Gyümölcsös
  6. Zártkert 3. – Vegyes
  7. Közösségi – óvodák, iskolák, csoportok

A balkonok esetében fontos kritérium, hogy öt edényben legalább három növényt termesszenek a versenyzők. Ezen felül mini és normál kert tulajdonosok is nevezhetnek, mindezek mellett zárt kert kategóriában is lehet jelentkezni. Az értékeléseknél kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a lakosok madárbarát kerteket hozzanak létre, mindezek mellett örömmel látják, ha gyógynövényeket és fűszernövényeket is termesztenek a kertekben.

A pályázat jelentkezési határideje: 2021. június 15.

Kezdőkép: archív – Albert Péter