Tegnap délután ünnepélyes keretek között avatták fel az újabb Bosch osztályt a Hatvani Szent István Általános Iskolában. Az intézményben hat évvel ezelőtt indult útjára az első olyan osztály, ahová a Bosch-ban dolgozó szülők gyermekei járnak. A vállalat évek óta nagy figyelmet szentel a teljes intézményre és az oktatás színvonalára. Az ünnepség a Gesztenyéskert óvoda növendékeinek táncos műsorával kezdődött, s ezután következtek a megnyitó beszédek.

Elsőként Kovács János, az iskola igazgatója kiemelte: idén 21 gyermek kezdte meg a tanulmányait a Bosch osztályban, így már több, mint 100 diák jár ezekbe a külön csoportokba. A diákoknak itt lehetősége van arra, hogy első osztálytól kezdve német nyelvet tanuljanak, de a Bosch az egész intézményt rendszeresen támogatja.

Horváth Richárd polgármester beszédében kifejtette: a város és a Bosch között már hagyományosan jó a kapcsolat, rendszeresek a különböző együttműködések. Mindez köszönhető annak a gondolkodásmódnak, amely a közös értékeket helyezi szem elé és a kölcsönös tisztelet elvén alapszik. – Hatvan a legnagyobb új munkahely teremtő települése az országban, és a hatalmas ipari park tovább épül. Országos szinten is egyedülálló dolog az, hogy egy ekkora nemzetközi vállalat így támogatja és segíti a városban zajló oktatás ügyét. Az itt megvalósult együttműködés is jól mutatja, hogy a város és a Bosch között jó kapcsolat van, amelyre büszkék vagyunk – közölte Horváth Richárd, polgármester.

A rendezvényen Wolfgang Stein, a Hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. gazdasági ügyvezetője elmondta: a Bosch vezetősége tudja azt, hogy az élet egyik legfontosabb állapotai a biztonság és a harmónia, melyet a szülők gyermekeiknek is meg szeretnének adni. A vállalat ebben igyekszik segíteni a Bosch dolgozóit és az intézmény életét. – A Bosch-nak nagyon fontos, hogy a hatvani iskolákkal jó kapcsolatot építsen ki, mert a vállalat dolgozóinak gyermekei ezekbe az intézményekbe járnak. A cégünk hisz abban, hogy a tudás nagy érték, és a jövő a tanulásban rejlik. Ezért amennyire csak lehetséges, a jövőben is támogatni fogjuk a hatvani oktatási intézményeket – tette hozzá a vállalat gazdasági ügyvezető igazgatója.

A köszöntő beszédek végén a harmadikos Bosch osztályos gyerekek német nyelvű dalokat adtak elő. Ezután pedig következett a hivatalos átadó, ahol Wolfgang Stein, Horváth Richárd polgármester és Kovács János intézményvezető közösen vágták át az ünnepi szalagot.

Fotó: Albert Péter