Színházzá változott a Nagy Endre Rendezvényterem szombat este. A magyar filmtörténelem egyik legnagyobb klasszikusának színházi darabja érkezett a városba: a Sziget Színház előadásában elevenedett meg a Hyppolit, a lakáj. Pintér Tibor, a darab rendezője elmondta: akár a Nemzeti Lovas Színház tekintetében, akár a Sziget Színház életében megszokott dolog, hogy nem csak színházakban lépnek fel. Sőt, kifejezetten kedvelik is az ilyen helyszíneket, mint a hatvani.

A színművész kitért arra, hogy egy-egy darab színpadra állításakor nagy hangsúlyt fektetnek az alapműre. Gondosan átveszik lépésről-lépésre az előadást, és ha szükséges, akkor módosításokat hajtanak végre, hogy az minél előadhatóbb és élvezhetőbb legyen a közönség számára. Pintér Tibor azonban hangsúlyozta: a Hyppolitnál nem volt ilyenre szükség, hiszen egy tűpontos, tökéletes alkotásról van szó, ami egyaránt filmre és színpadra termett.

A két felvonásos zenés vígjáték pontról-pontra végigkísérte a Schneider család történését, nagy sikert aratva a hatvani közönség előtt.