A környező települések diákjai érkeztek kedden kora délután az FC Hatvan pályájára. Az épület előtt rendezett sorokban álltak fel a diákok, úgy várták a Szent István Kupa hivatalos megnyitóját.  A rendezvényt Kovács János, a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola igazgatója indította el. – Örömmel mondhatom, hogy huszonkettő csapat vesz részt a kupán, így több mint száz gyerek van jelen, egyre népszerűbb ez a program. Büszke vagyok, hogy az intézményünk egy ilyen nagyszabású városi rendezvénynek lehet a szervezője – mondta a Kovács János, a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola intézményvezetője.

Garabecz Veronika elmondta, hogy két éve futballozik és társaival nagyon sokat készültek erre a megmérettetésre, testnevelés órákon is rendszeresen edzettek. – Nagyon közel áll hozzám a futball, szeretem ezt ez a sportot. A futballozás számomra nem csak egy hobbi, ugyanis jövőbeni terveim között szerepel, hogy edzőként dolgozzak – részletezte Garabecz Veronika.

A Szent István Kupára évről évre egyre több csapat jelentkezik. A diákoknak a kispályás futball szabályai szerint kellett játszaniuk a mérkőzéseken. A Szent István Iskola a rengeteg sportolási lehetőség mellett nagy hangsúlyt fektet az egészséges életmód népszerűsítésére is, így a jövőben is tervez hasonló programokat.

VII. Szent István Labdarúgó Kupa

I. korcsoportos lányok: 1. Szent István Sportiskolai Általános Iskola

II. korcsoportos fiúk: 1. Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola

III-IV. korcsoportos lányok: 1. Boldogi Berecz Antal Általános Iskola

III. korcsoportos fiúk: 1. Szent István Sportiskolai Általános Iskola

Fotó: Albert Péter