Reggel nyolc előtt már muskátlira várva álltak az újhatvaniak a Széchenyi István Római Katolikus Technikum és Gimnázium körül, valamint az intézmény udvarában. A lakóhelye szerinti sorban mindenkinek regisztrálnia kellett magát, majd a kapott jeggyel már át is vehették virágjaikat. Sokan nemcsak a saját, hanem ismerőseik, rokonaik csomagjait is elhozták. A legtöbben konkrét tervvel érkeztek, hogy hazaérkezést követően hová ültetik a növényeket. Tóth Gábor elmondta, amikor lehetősége adódik részt vesz az osztáson és örömmel fogadja ezt az ajándékot a városvezetéstől. – A feleségemmel nagyon sokat foglalkozunk azzal, hogy szépítsük a környezetünket. A kapott muskátlikat kaspókban fogjuk kihelyezni a teraszunkra, valamint a kertünkbe – tette hozzá.

Hordós Szabó Gábor nagyon szép hagyománynak tartja, hogy Hatvanban évek óta megrendezik a virágosztást, mint mondta: a színes muskátlik még hangulatosabbá teszik a kertjét. – A párommal és a kislányommal fogjuk elültetni a növényeket a házunk különböző pontjain – részletezte.

Horváth Richárd polgármester is segített az osztásban. Rámutatott, kitűzött céljuk, hogy minél virágosabbá tegyék a hatvaniak mindennapjait. – Nagy hangsúlyt fordítunk arra, hogy a környezetünk rendezett és tiszta legyen. Sok visszajelzést kapok azzal kapcsolatban, hogy az emberek a távolabbi rokonaiknak is megmutatják a virágos Hatvant, ami büszkeséggel tölt el, hiszen ehhez a látképhez a város közössége is hozzájárul. Rengetegen jöttek el most is, nagy öröm ez nekünk, hiszen ez a sok, szép muskátli, mind a mi városunkat fogja díszíteni – emelte ki.

Óhatvanban a Kossuth téren is rengetegen gyűltek össze, itt is a lakcím igazolása után kapott jegyekkel vehették át a hatvaniak csomagjaikat. Fodor Gábor is megkapta muskátliját, mint mondta, hálás ezért a lehetőségért, mert ilyenkor mindig virágba borul a város. – Nagyon szép növényeket kaptunk még választási lehetőségünk is volt azzal kapcsolatban, hogy milyen színt szeretnénk. Amikor megtudtuk az idei osztás időpontját egyértelmű volt számunkra, hogy most is eljövünk és élünk ezzel a lehetőséggel – fogalmazott.

Az ajándékozásban idén is segítettek a város vezetői, több képviselő is osztotta a csomagokat. Minden eddiginél többen jöttek el az eseményre, a sorban állóknak a pótosztáson biztosítják a növényeket, május 19-én, 9-14 óráig a városháza udvarában.

Fotó: Albert Péter