A Hatvany Lajos Múzeumban már hagyománnyá vált, hogy az ünnepek közeledtével a gyerekeknek tematikus eseményeket rendeznek. Ilyenkor az aktuális játszóház keretein belül elmélyednek a különböző népszokásokban és hagyományokban. Húsvét alkalmából az 5. Sz. Általános Iskola diákjai látogattak el az intézménybe, akik interaktív foglalkozáson vettek részt.

A tanulóknak egy kisfilm segítségével elevenedtek meg a boldogi locsolkodás tradíciói, Endre és Vivien pedig saját szokásaikról beszéltek.

– Mi minden évben ellátogatunk a rokonokhoz, ahol minden hölgyet megöntözünk, ezt követően pedig jár a piros tojás – mesélte Benke Endre István.

– Édesanyámmal közösen várjuk a fiúkat. Ilyenkor süteményt sütünk és tojást is festünk, ami természetesen csak a szép locsolóvers után jár – mondta el Farkas Vivien.

Kovácsné Lénárt Éva, a Hatvany Lajos Múzeum múzeumpedagógusa játékra invitálta a fiatalokat, ahol kiderült: tájékozottak az egyház és a húsvét kapcsolatát illetően, és a locsolóvers írásban is igen tehetségesek.

A délután folyamán saját készítésű ajándékot is készíthettek, amit természetesen haza is vihettek.