Szerdán egy igazán vidám és önfeledt napot tölthettek el együtt a Hatvani Szent István Általános Iskola tanulói, ugyanis ismét strandolással frissíthették magukat a gyerekek. Az intézményben  már hagyomány, hogy a vakáció előtti napok egyikén kilátogatnak a diákokkal a Hatvani Strandfürdőbe, hogy ott igazán ráhangolódjanak az előttük álló nyárra.

Idén azonban nemcsak pancsolni lehetett a strandon, hanem egy főzőversenyt is szerveztek az osztályoknak. – A Menő Menza pályázat keretein belül megszerveztünk egy főzőversenyt, melybe az osztályok és a szülők is csatlakoztak. Bográcsos és sült ételek kategóriában lehetett indulni, a főzés nagyon jó hangulatban telik – mondta Mezeiné Dávid Márta, a Menő Menza pályázat szakmai vezetője.

Míg a bográcsokban és a forró vaslapokon készültek az ételek, addig a gyerekek önfeledten fürdőztek a medencékben. – Szaltókat ugrunk, bedobáljuk egymást a vízbe, nagyokat nevetünk egész nap – mondta Viktor Gergő, az iskola egyik tanulója. – Nagyon vártuk már a jó időt, örülünk, hogy ismét strandolhatunk. A nyári szünetben biztos sokat kijövünk még ide szórakozni – mondta Futó Blanka.

A víz hűsítő hatását hamarosan nemcsak a diákok, hanem bárki élvezheti majd, ugyanis június 15-én ismét kinyit a hatvani strandfürdő a teljes lakosság részére, ahol a megszokott környezetben, négy medencével várják a látogatókat.

Fotó: Albert Péter