Egyre többen szeretnének jogosítványhoz jutni, melynek feltétele a KRESZ tanfolyam sikeres elvégezése, majd a forgalmi vizsgán is bizonyítani kell. A járványhelyzet miatt jelenleg az online KRESZ tanfolyamokat részesítik előnyben. A „B” kategóriás jogosítvány megszerzéséhez meg kell tanulni az autót kezelni, illetve a forgalomban való részvételt is el kell sajátítani. A gyakorlati órákon tapasztalt oktatók segítik a diákokat és támogatják őket, hogy a vezetés egy pozitív élmény legyen számukra és magabiztosan üljenek a kormány mögé.

Rózsa Attila, az R&R Autós-Motoros Iskola vezetője azt tapasztalja, hogy a közlekedésben résztvevő rutinos sofőrök egy része nincs tekintettel a tanulóvezetőkre, türelmetlenek, ha úgy érzik, hogy nem elég gyors vagy ügyes a vezetni tanuló fél, gyakran dudálással, villogással jelzik ezt, amivel megzavarják az oktatást. – Nem szabad elfelejteni, hogy mindenki úgy kezdte a jogosítvány megszerzését, hogy részt vett minimum 30 órán és az esetek többségében mindenkinek akadnak nehézségei. Azonkívül, hogy a rutinpályán is töltünk órákat, eljön az az idő, amikor a forgalomban való részvételt is oktatnunk kell a diákoknak. A forgalomban történő első jelenlét a tanulók számára stresszes, de ugyanakkor egy izgalmakkal teli élmény, azonban frusztrációvá alakulhat át, ha a közlekedésben résztvevő partnerek nem tolerálják a tanulóvezetőt – részletezte Rózsa Attila, az R&R Autós-Motoros Iskola vezetője.

Az iskola vezetője arra hívja fel a figyelmet, hogy a forgalomban közlekedők legyenek türelmesebbek a diákokkal, illetve ne felejtsék el: a vezetés elsajátítása egy folyamat, amin minden jogosítvánnyal rendelkezőnek át kellett esni.