Ismét megszervezték a Kéklámpás Napot Egerben, ahol a mentőszolgálat, a büntetés-végrehajtás, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai mutatták be munkájukat, és tartottak érdekes bemutatókat a nagyközönségnek. – Ez a program közelebb hozza az embereket a rendvédelmi- és társszervek munkájához. A gyerekeknek izgalmas és érdekes élményt jelentenek a bemutatók, míg a fiatalabb generációnak akár egy inspiráció is lehet, hogy milyen szakmát válasszanak a továbbtanulás során – részletezte Nagy Csaba, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A programon tűzoltó nap alkalmából kitüntetésekkel jutalmazták a megye azon városvezetőit, akik nagymértékben és rendszeresen támogatják a kéklámpások életét és fejlődését.

Ennek kapcsán Horváth Richárd polgármester a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjétől elismerést kapott a hatvani hivatásos tűzoltó-parancsnokság támogatásáért.

A városvezető ezzel kapcsolatban azt mondta: a hatvani kéklámpások támogatása és megbecsülése a jövőben is kiemelt szerepet fog kapni a város életében. – Ezt az elismerést bár én vettem át, mégis a hatvani kéklámpásoknak szól, a kitüntetés az övéké. Ők azok, akikre számíthatunk a bajban és segítenek nekünk, hatvaniaknak. Ezért hálával és köszönettel tartozunk áldozatos munkájukért – mondta Horváth Richárd, polgármester.

Kiváló munkájáért kitüntették Kiss Tamást, a Hatvani Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltó törzsőrmesterét is. – Nagyon jól esik nekünk, hogy ilyen módon is elismerték egész éves munkánkat, ezúton is köszönjük a kitüntetést – közölte a hatvani törzsőrmester. Hangsúlyozta: ez a kitüntetés nemcsak az övé, hanem a teljes hatvani tűzoltóság csapatáé, mert a sikerek mögött mindig egy teljes csapat összetartó munkája áll.

A programon a Heves megyei kéklámpások csapatai számára főzőversenyt is szerveztek. A hatvani csapat többek között marhanyelv pörkölttel, kapros nokedlivel és rózsafánkkal készült.

Fotó: Albert Péter