A Grassalkovich-kastély dísztermében zajlott a képviselők mandátumainak átadása. Hargitai Katalin a Hatvani Helyi Választási Bizottság elnöke olvasta fel a választás eredményeit. A hatvaniak szavazata alapján Horváth Richárd 82,98 százalékkal nyerte meg a választást, ezzel ő az egyedüli a város történetében, akit háromszor is megválasztottak polgármesternek. A város nyolc darab választási körzetből áll, mind a nyolcban a Hatvani Városvédő Egyesület jelöltje kapta a legtöbb szavazatot, így ők adják a testület többségét. A Kompenzációs listáról a Mi Hazánk egy, a Fidesz pedig két képviselőt ad a városnak. A Fidesz listája alapján Köves Gábor Nándorné és Szabó Ottó jutott be, de ők jelezték, hogy nem veszik át a megbízólevelet, így a kormánypárt képviseletében Szabó Gábor és Balogh László a testület tagja.

Ennek fényében az új testület névsora: Horváth Richárd (Hatvani Városvédő Egyesület) polgármester, a körzetben megválasztott képviselők: Tarsoly Imre (Hatvani Városvédő Egyesület), Szinyei András (Hatvani Városvédő Egyesület), Lestyán Balázs (Hatvani Városvédő Egyesület), Czmorek Piroska (Hatvani Városvédő Egyesület), Smidné Vereb Julianna (Hatvani Városvédő Egyesület), Horváth Richárd (Hatvani Városvédő Egyesület), Kondek Zsolt (Hatvani Városvédő Egyesület) és Papp István (Hatvani Városvédő Egyesület). A töredékszavazatokból Kismihók Tamás (Mi Hazánk), Szabó Gábor (Fidesz) és Balogh László (Fidesz) jutott be a testületbe.

– Köszönjük szépen ezt a hatalmas bizalmat, amit kaptunk a hatvaniaktól. Ugyanakkor a választás nem rólunk, hanem az egész városról szól. Mi, hatvaniak meghatároztuk a közös értékeinket, amik mentén haladunk. Hogy törődünk egymással, odafigyelünk a másikra, óvjuk és védjük a környezetünket. Egymást segítve haladunk előre. És mindig azt tartjuk szem előtt, hogy: Hatvan a hatvaniaké! Ez a mi utunk, ezen járunk, együtt, közösen – fogalmazott a polgármester.

Horváth Richárd kitért rá: vannak akik első, második, többen a negyedik ciklusukat kezdik a testületben. Azonban egyvalaki már kilenc ciklus óta képviseli a hatvaniakat: ő pedig Szinyei András, akire évtizedek óta számíthatnak a hatvaniak.

Bár most a polgármester és a képviselők átvették a megbízólevelet, az öt évvel ezelőtt megválasztott testület még októberig dolgozik.

Fotó: Albert Péter