Visszatérő probléma a városban, hogy ha jelentős mennyiségű eső esik, akkor a Boldogi úton megáll a víz. Ilyenkor a buszpályaudvar és a vasútállomás közötti szakasz szinte teljesen járhatatlan, az utat pedig biztonsági okok miatt lezárják. Az útszakasz a Magyar Közút Zrt. fenntartásában áll, így a helyzet megoldását a hatvani önkormányzat már többször kezdeményezte a társaságnál.

Horváth Richárd polgármester elmondta: legutóbb szeptember végén kérte levélben a társaság és a MÁV képviselőit, hogy keressenek egy hatékony és végleges megoldást. Szerinte a közös fellépés elengedhetetlen, ugyanis a víz alatt lévő útszakaszon az önkormányzat saját hatáskörben nem tud eljárni. Ennek ellenére a múlt hónapban már elvégezték a Boldogi úthoz kapcsolódó vízelvezető-rendszer tisztítását. – A szakemberek ekkor fedezték fel, hogy az út alatt be van szakadva a csatorna. Ezt azonnal jelezték az út kezelője felé, hiszen ez azt jelenti, hogy a víznek ilyen körülmények között nincs szabad útja a csatornarendszerben. Emellett az érintett szakasz egyik része magánterületen fekszik, így annak átvizsgálásához a tulajdonos hozzájárulására van szükségünk – közölte a városvezető.

A probléma megoldását az önkormányzat továbbra is sürgeti, hiszen az elmúlt napokban is jelentős mennyiségű eső esett, így a Magyar Közút Zrt. munkatársai kedden ismét lezárták az útszakaszt, melyet szerda reggel tudtak újra megnyitni.

Fotó: Albert Péter