Tisztelt Hatvani Közösség! Kedves Barátaim!

A hatvaniak és a helyi közösségek összefogásának köszönhetően, napjainkban Hatvan egyik legszebb virágkorát éli. Együtt olyan értékeket és eredményeket alkottunk meg, amelyek egyértelműen kijelölik közös jövőnket. Büszke vagyok rá, hogy közösségünk megerősödött, ez az egyik legfontosabb eredményünk, amely alapköve annak, hogy minden hatvani polgár számára boldog jövőt építsünk!

Erős közösségünk mellett sok más eredményünkre is büszkék lehetünk. Hatvan építőköveit szilárd alapokra helyeztük, amelyek  szolgálják a hatvaniakat. A város fejlesztése intenzíven zajlott az elmúlt egy évben. Beruházások egész sora valósulhatott meg minden hatvani örömére.

Évtizedek óta toltuk magunk előtt a két városrészt összekötő híd felújítását. Nagy öröm volt számomra, hogy sikerült megvalósítani ezt a fejlesztést. A Meszlényi híd a város egyik jelképe lett, mert összeköti a két városrészt nem csak fizikailag, hanem lélekben is.

Az egészségügy, az oktatás két olyan szektor, amelyek minden közösség számára esszenciálisak. A fejlesztéseink kiemelten érintették ezeket a területeket. Sikerrel lezárult valamennyi közintézményünk felújítása: a rekonstrukciók érintették a kulturális és oktatási intézményeket, óvodákat és a Járási Hivatalt is. Az Albert Schweitzer Kórházban az elmúlt ötven év legnagyobb mértékű fejlesztése valósult meg, így végre a hatvaniakat megillető, méltó körülmények között fogadhatják a betegeket az orvosok.

A tapasztalatokra alapozva az a bátorság, amellyel kiállunk a hatvaniakért folytatódni fog 2016-ban is.

Tehát, amit egy önkormányzat megtehet annak érdekében, hogy minél jobb lehetőséget biztosítson a hatvani állampolgárok számára, egy magas színvonalú élet érdekében meg fogja tenni.

Kedves Barátaim, egy önkormányzat és a polgármester kevés ahhoz, hogy igazi érdemi változásokat érjen el, ez a hatvani állampolgárok nélkül lehetetlen. Szükség van arra, hogy Önök is célokat tűzzenek ki, hogy ezekért mindent megtegyenek és ezzel közvetve, közvetlenül járuljanak hozzá ahhoz a folyamathoz, amit ciklusunk elején elindítottunk.

Hatvani lakosként az álmom az, hogy a település a sikeres vállalkozások, a szabad, kreatív gondolkodás, az elégedett közösségek városa legyen. Polgármesterként pedig az, hogy az önkormányzat minden eszközét felhasználva megvalósítsa ezeket a célokat az Önök segítségével együtt.

Legfontosabb, amit felajánlhatok, az önkormányzat támogatása minden olyan elképzelésben és törekvésben, amely a város  előrehaladását és a hatvaniak céljait szolgálja.

Legfontosabb, amit kívánok, bátran álmodjanak, bátran dolgozzanak a céljaikért, mert megígérhetem, hogy azok az emberek, akik mernek álmodni és dolgozni céljaikért, sosem lesznek egyedül. Kívánok felhőtlenül boldog és gazdag új évet 2016-ra!

Horváth Richárd
Hatvan város polgármestere