A hatvani sportcsarnok ügye régóta húzódik, hivatalosan még mindig nem lehet átadni és megkezdeni a működtetését. Ezzel kapcsolatan posztolt pénteken Horváth Richárd polgármester a Facebook oldalán. Mint írja: “több mint egy éve már, hogy kialakult a mindannyiunk által ismert, szomorú helyzet a városi sportcsarnok ügyében. Tavaly tavasszal felrúgta a kézilabda egyesület vezetése azt a megállapodást, amelyre az egész beruházást és a projekt elszámolását, lezárását alapoztuk és a tulajdonjogot követelték” – olvasható a bejegyzésben.

Azt is írja: “a kézilabda egyesület vezetősége azóta szereti magát úgy feltüntetni ebben az ügyben, mint akiket elnyom a városvezetés, és egyáltalán közük sincs ahhoz, hogy a tárgyalások megrekedtek, a projekt lezárása elakadt. Vannak, akik a várossal folytatott harcukban maguk előtt tolják a sportolókat is. Felhasználják a játékosokat, hogy hangulatot keltsenek és ezzel nyomást gyakoroljanak a követeléseik érvényesítéséhez. Arról beszélnek, hogy kiszorultak a sportcsarnokból, miközben a kulcs is a kezdetektől az egyesület vezetőinél van” – fogalmaz Horváth Richárd.

Ahogy az a posztban olvasható: “Azt hiszem eljött a pillanat, hogy nyilvánosságra hozzuk, hogy mi mindent követel a kézilabda egyesület vezetése a megállapodásért cserébe. A használati jog egyharmadát, vagyis számításaink szerint 315 millió forintot követelnek. Ezen felül legalább 50 millió forint éves támogatást várnak el, az infláció mértékével növelve, annak ellenére, hogy az előző évi támogatással sem tudott szabályosan elszámolni az egyesület vezetése és a működésükkel kapcsolatos közadatokat is visszatartják.”   Mint írásában fogalmaz: “A tulajdonjog, bárki bármit is mond, nem lehet vita tárgya! A csarnokot erkölcsi és városvezetői kötelességünk a város tulajdonában tartani. Az egyesület vezetése ebben a kérdésben harcával veszélyezteti a támogatás elszámolását, amely a városnak és a hatvaniaknak sokba kerülhet. Mi továbbra is városunk érdekét tartjuk szem előtt, a sportcsarnok a hatvaniaké és nem lehet egy egyesület magántulajdona, emellett kiállunk, ebben kérünk partnerséget a jövőben is!” – zárta sorait Horváth Richárd.

A Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sportegyesület nemrégiben szabadtéri edzést tartott a városháza előtt, a Kossuth téren. Ahogy az a Facebook bejegyzésükben olvasható: “immár több mint egy éve elkészült a Sportcsarnok, ami azért nem kaphatta meg eddig a használatbavételi engedélyt, mert a hatvani városvezetés nem építette meg az ehhez feltétlenül szükséges utat és árkot. Minden túl egyesületünk és annak vezetői folyamatos támadásnak vannak kitéve, és ezt a helyzetet elégeltük meg. Erre a tarthatatlan helyzetre szerettük volna felhívni a figyelmet.”