Izgalommal gyülekeztek a bajzás diákok szombat délután a Nagy Endre Rendezvényteremnél.  Az iskolában mindig nagy gondot fordítanak arra, hogy megtartsák a fontos ünnepeket, és ápolják saját tradícióikat is. Utóbbiak egyik ékköve a szalagavató, ami olyan mérföldkő a diákok életében, ami után már nincs megállás, felpörögnek az események, hiszen jön a ballagás, majd az érettségi és a továbbtanulás. A végzősök most is jelmondatokat választottak maguknak. Ezt követte a ceremónia legfontosabb mozzanata: az osztályfőnökök feltűzték a szalagokat a diákokra.

Deák Andrea igazgató szerint a tanulóknak nagy szükségük van a pedagógusok segítségére, tanácsaira is. Ahogy fogalmazott, ezek közül a legfontosabb az, hogy higgyenek magukban és merjenek cselekedni saját jövőjük építése érdekében.

Fontos pillanat ez számukra, mivel ez az utolsó év, amit a gimnáziumban töltenek. Tudja ezt jól a 12. C osztályos Polgár Viktória is, akinek konkrét tervei vannak a jövőre nézve: az érettségitől nem tart, mivel szerinte a tanárok alaposan felkészítik őket rá. Úgy érzi, nagy büszkeség bajzás diáknak lenni, tanulmányai után pedig magyar-angol szakos pedagógusként vissza is térne ide tanítani.

A 12. A osztályos Matiszlovics Márk pedig mérnök szeretne lenni, gépész vagy mechatronikai. Ennek fényében készül fel a vizsgákra. Ám előbb másra is gyakorolnia kellett, ugyanis osztályával felléptek a szalagavatón, bécsi keringőt adtak elő. – Az elején még csak heti 1-2 alkalommal tartottunk próbákat, most, a végére azonban már naponta többször is táncoltunk, hogy minden a lehető legjobban menjen – mondta.

A szalagavató ünnepsége a végzősök táncával ért véget.

Fotó: Albert Péter