– A mai napon Szabó Zsolt országgyűlési képviselő úr, államtitkár úr vizsgázik a hatvani választópolgárok előtt – ezt mondta Horváth Richárd a hatvani képviselők rendkívüli ülésén.
A polgármester szerint most bizonyíthatja Szabó Zsolt, hogy valóban dolgozik a település fejlődéséért. Ugyanis információi szerint ma döntenek a Területi Operatív Programhoz tartozó pályázatokról, amelyek kedvező elbírálását kiemelten segítheti az országgyűlési képviselő. – Pontosan ezek a fejlesztések, ahol Szabó Zsolt megmutathatja a lobbierejét, és azt, hogy mennyire szereti a városát és dolgozhat azért, hogy Hatvan nyerjen pályázatokat – tette hozzá.

Horváth Richárd azt mondta: az önkormányzatnak jelentős ellenszélben kellett dolgoznia az elmúlt másfél évben. Ennek ellenére kiemelkedő eredményeket értek el, amely azt is mutatja, hogy a település felé megvan a kormányzati bizalom. – 1600 új munkahely jön létre Hatvanban csak a nagybefektetőknek köszönhetően, ez nem valósulhatna meg, ha a kormányzat részéről nem lenne bizalom Hatvan irányába – fogalmazott a polgármester.

Az úgynevezett TOP-os pályázatokat minisztériumi és megyei szinten is véleményezik.
Az elmúlt években 2016-ban adta be a legtöbb pályázatot a hatvani önkormányzat a Területi Operatív Programhoz, összesen tizenkilencet. Ezek között szerepel a Hunyadi téri piac átalakítása, a könyvtár felújítása és a vadaspark, valamint a népkert fejlesztése. Egy egészségház kialakítására, energetikai beruházásokra, a foglalkoztatás fejlesztésére és egy óvodai tornateremre is pályázott egyebek mellett a település.

kezdőkép forrása: google.hu