Ismét motorok bőgésétől lesz hangos a hétvége a strand mögötti pályán, ugyanis pénteken elindul a három napos roncsderby verseny. A program péntek délután időmérő edzésekkel és Hatvan bajnoka futammal, valamint annak eredményhirdetésével indul, este pedig egy Treff koncerten lehet tovább bulizni. Szombat délelőtt a Városháza előtt ünnepélyes megnyitó lesz, ezután pedig elindulnak a versenyek: gyorsasági, rodeo, könnyű építésű és ütközéses futamokon szurkolhatunk a versenyzőknek. – A futamokon vannak évek óta visszatérő versenyzők, de sok az újként benevező résztvevő is. Nagy öröm számunkra, hogy az Európa-bajnok is részt vesz a hatvani versenyen. A legtöbben a két évvel ezelőtt bevezetett könnyű építésű futamra jelentkeztek, ahol szintén nagyon látványos törésekre lehet majd számítani – mondta el Márkus Norbert, szervező.

Vasárnap aztán folytatódnak a nemzetközi futamok, délután sor kerül a láncos és a szerelők futamára. Este nyolc órától pedig az egyik leglátványosabb show veszi kezdetét, a rodeó, melynek lényege, hogy a hétvége lezárásaként az összes épen maradt kocsi felsorakozik, és egy utolsó versenyen méri össze az erejét.

A három napos rendezvényen a Jam Garden jóvoltából hatalmas napernyőkkel készülnek a szervezők, hogy a nagy melegben is élvezhető legyen a látványos show. Aki pedig szombaton a futamok mellett a strandon is kipróbálná a bulit, az azt is megteheti, ugyanis Strandfesztivál lesz a városi fürdőn. A két egymás melletti rendezvényre a külön belépők megvásárlása után könnyű átjárás is biztosított.