Szombati kiemelt események:

Délelőtt Hatvanban a Munka utcában egy villanyoszlopon szigetelt vezeték égett. A város hivatásos tűzoltói védőtávolságot tartva oltották el a tüzet, az áramszolgáltató szakemberei kicserélték a vezetéket.

Délután egy családi házban jelzett a szén-monoxid-érzékelő Gyöngyöshalász Zrínyi Miklós utcájában. A helyi önkéntes és gyöngyösi hivatásos tűzoltók vonultak az esethez, mérőműszereik a gáztűzhely közelében kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét. A gázszolgáltató a veszélyes készüléket kizárta a rendszerből, az érzékelő jelzésének köszönhetően a lakók nem szenvedtek mérgezést.

Egy transzformátor füstölt Turán a Hajnal utcában, délután. A hatvani hivatásos tűzoltók az áramszolgáltató kiérkezéséig biztosították a helyszínt, hőkamerával megállapították, hogy a berendezés hőmérséklete csökkenni kezdett, lánggal való égés nem volt a helyszínen.

Délután összeütközött két gépkocsi Gyöngyösön, a Kenyérgyár út és a Csillés utca sarkán. A városi hivatásos tűzoltók áramtalanították a forgalmi akadályt okozó járműveket, amelyekben összesen hárman utaztak. A balesetnek két könnyű sérültje volt.

Vasárnapi kiemelt események:

Szilveszter éjszakáján hajnal egykor, Turán egy kocsi alján a műanyag burkolat és az üzemanyag tartály gyulladt meg. A jármű tulajdonosa a tüzet észlelte, porral oltó készülékkel a lángokat eloltotta, a hatvani hivatásos tűzoltók vízsugárral megszüntették a parázslást. A tüzet pirotechnikai eszköz felelőtlen használata okozhatta.

Kigyulladt egy személygépkocsi a Detk és Halmajugra közötti úton, este. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók több oldalról, két vízsugárral oltották el a lángokat. Az autóban ketten utaztak, akik a tűz keletkezésekor már elhagyták a járművet, így senki nem sérült meg.

Este a hatvani hivatásos tűzoltók a mentőknek segítettek egy beteg mozgatásában.

Forrás: heves.katasztrofavedelem.hu

Kezdőkép, illusztráció: Albert Péter